Haas

Vandaag komt het haasje weer op mijn blog rondsnuffelen.

 
Gisteren stond hij op een snel-klaar-kaartje. Deze keer is het iets meer werk, maar wel heel erg leuk om te doen.


Met een sjabloon een cirkel getekend met potlood. Het haasje op de rand van de cirkel gestempeld, gemaskerd en daarna een paar bloempjes en takjes gestempeld, waarbij ik de vorm van de cirkel volgde. De narcisjes heb ik ook gemaskerd, dat was nog het meeste werk, wat een gepriegel haha. Over de blaadjes maakte ik me niet druk, want die kleur ik straks toch groen, gewoon over het krijt heen.


De potloodcirkel voorzichtig weg gegumd en het sjabloon op het kaartje gelegd. Met een (met reukloze terpentine) lichtbevochtigde tissue kleur opgenomen van de krijtjes en hiermee de cirkel ingekleurd. Tip: Begin altijd met de lichtste kleur en daarna de donkerdere kleuren, dan hoef je geen schone tissue te pakken.


Alle maskers verwijderd en de haas, bloemen en takken ingekleurd met potlood.

stempel haas Bunny - The Old Island Stamp Company, narcis Daffs & Bells - HobbyART, takjes Floral Decorations - Create a Smile, Te Gekke Krijtjes, potloden Minabella, inkt Versafine Pinecone, Memento Cottage Ivy en Bamboo Leaves, Nuvo Drops White Blizzard 


Bij deze kaart heb ik de haas in een hele lichte tint grijs gestempeld. Zo lijkt het wel een totaal ander haasje, vind je ook niet?

stempel haas Bunny - The Old Island Stamp Company, takjes Floral Decorations - Create a Smile, Te Gekke Krijtjes, potloden Minabella, inkt Memento London Fog, Olive Grove en Northern Pine,  Nuvo Drops White Blizzard 


groetjes en houdoe, Petra

Reacties

  1. Prachtig deze kunstwerkjes Petra
    Verrassend zoals de blauw/grijze is geworden
    Mooi in de cirkelvorm
    Fijne dag liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig! Bedankt voor de beschrijving. Ik heb zoiets ook eens geprobeerd maar mijn resultaat is niet zo mooi als bij jou.
    Fijn weekend
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat een mooie kaarten Petra. Leuk dat je stap voor stap laat zien wat je doet, ik ga mijn krijtjes ook weer eens opzoeken. Die blauw/grijze kaart is ook prachtig en die stempel van het konijntje is heel mooi gedetailleerd . Heel mooi!
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Twee prachtige kaartjes, lief het haasje en leuk de techniek om in de cirkel te werken.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, zó leuk om te lezen, hopelijk heb je weer wat inspiratie opgedaan !

Populaire posts van deze blog

Winter

Casper is geboren

Kerstkaart op donderdag 46