Tegoedbon

Een paar maanden geleden maakte mijn vader de opmerking dat hij zo graag nog eens naar de Afsluitdijk zou gaan. In zijn werkbare leven heeft hij daar heel veel werk verzet. Hij werkte namelijk in de weg- en waterbouw en heeft heel wat dijken verzwaard en gebouwd. Maar hij is nu op een leeftijd gekomen (hij is 82) dat hij zelf niet meer zo'n heel eind in de auto durft te rijden (bij zijn woonplaats vandaan is het toch zo'n 190 km rijden, enkele reis).

Toen hij onlangs jarig was, hoefde ik dus ook niet lang na te denken, welk cadeau ik hem eens zou geven. Ik maakte een tegoedbon voor hem. Met een labelstans maakte ik een envelop/mapje waar ik een kleiner label in stopte. Op de achterkant van het kleine label printte ik een foto van de omgeving van de Afsluitdijk en schreef er de tekst bij dat dit een tegoedbon is voor een geheel verzorgd dagje Afsluitdijk. Dan rijden we er gewoon een keer heen en weer over, of we rijden langs wat leuke plaatsjes aan het IJsselmeer. Hij mag kiezen !
 
 
 
Nu de restaurants nog dicht zijn, moeten we even wachten tot ze opengaan. Als dat voorlopig nog niet gebeurt, wachten we tot het iets mooier weer wordt, want dan gaan we onderweg gewoon picknicken.
Hij was erg blij met het cadeau en begon gelijk al plannen te maken: "rijden we dan ook even hierlangs en dáár zou ik graag nog eens kijken...". De leukste pret is de voorpret 😀

Op internet vond ik deze foto als inspiratie voor mijn achtergrond.

 
Eerst stempelde ik de meeuw op de meerpaal en plakte er een masker over, plakte een maskerrondje halverwege voor de zon en een lange post-it voor de horizonlijn. Met Te Gekke Krijtjes kleurde ik de lucht.

 
De post-it legde ik daarna op de rode lucht en kleurde de zee.

 
Met potlood tekende ik de rode strepen in de lucht en de golfjes.
Daarna waren de meeuw en de meerpalen aan de beurt om ingekleurd te worden.
 
Te Gekke Krijtjes, Minabella kleurpotloden, stempel Beccy's Place Smooth Seas, stans label CREAlies, dessinpapier DécoTime
 

Nu is het alleen nog wachten op mooier weer.
 
groetjes en houdoe, Petra

Reacties

 1. Een heel leuk idee en kado.
  En wat heb je dit weer leuk gemaakt.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gemaakt die achtergrond bij de meerpaal. En nu afwachten tot de horeca weer open gaat, mooi weer en is de Afsluitdijk weer open voor verkeer? Ik had eens gehoord dat die voor grote werken aan de weg voor lange tijd werd afgesloten.
  Groetjes
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee Petra,
  om je vader zo te verrassen en wat heb je een mooi laelmapje gemaakt,
  het l;abel zo prachtig ingekleurd, SUPER!
  Fijn dat je vader er zo blij mee is!
  Liefs martha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Petra.....jij hebt je uitgesloofd en wat heb jij je vader heerlijk kunnen verrassen met al die MOOIE versierde labels.
  Liefs Wilma ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een enig idee. Vaak hebben ze alles al. Dan kun je beter een leuke herinnering maken. Daar heeft je vader het later nog heel lang over. Lekker van genieten.
  En weer een enig kaartje gemaakt. Dat zal zeker in de smaak gevallen zijn.
  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, zó leuk om te lezen, hopelijk heb je weer wat inspiratie opgedaan !

Populaire posts van deze blog

Winter

Casper is geboren

Kerstkaart op donderdag week 16