Vlinder

Heb je weinig tijd en toch een paar kaarten nodig?
Dan heb ik vandaag een tip voor je:

Wat heb je nodig?
een mask, een stans van bijvoorbeeld een vlinder en een paar Te Gekke Krijtjes.
"Niet meer...?" zul je misschien denken. Nee, écht níets méér..., kijk maar:Je pakt een correspondentiekaartje en kleurt die heel licht met een basiskleur. Daarna leg je een mask op je kaartje. Met 2 donkerdere kleuren Te Gekke Krijtjes ga je over je mask en je papier. Probeer de kleuren mooi in elkaar over te laten vloeien. Haal je mask weg en ....  tadáá... wat een mooi resultaat!

Ik word er persoonlijk elke keer weer helemaal blij van als ik zie wat er op mijn kaartje verschijnt als ik de mask weg haal haha! (ach... je kunt maar ergens blij van worden hè...?!).

Je kaartje op een basiskaart matten, versieren met een stansje en wat hobbydotjes en klaar!


De basis is blauw metallic. De twee andere kleuren zijn middelblauw en donkerblauw. Donkerblauwe vlinder erbij. Zilveren hobbydotjes op de vlinders en zilveren hoekjes op de kaart en: weer één klaar!


De basis is lichtgroen. De middelste kleur is groen en de donkerste is het olijfgroene Te Gekke Krijtje. Een bronzen vlinder gestanst en 2 takjes (gekleurd met de groene krijtjes natuurlijk ☺).


Hier is de basis roze metallic. Aangevuld met roze en lila. Een roze vlinder gestanst en de uiteinden van de vleugels gekleurd met hetzelfde paarse krijtje. Ik had ergens nog wat bloemetjes liggen en die heb ik er ook maar onder geplakt.

Zo... genoeg inspiratie? Ik zou het leuk vinden als jullie dit ook uit gaan proberen en laat dan even het resultaat zien! Altijd leuk om te zien wat iemand anders er van maakt!

groetjes, Petra


Reacties

 1. Prachtige kaarten Petra!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk effect met die techniek Petra. Mooie kaartjes.
  groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig hoe ze stuk voor stuk toch anders zijn en handig om op voorraad te hebben. Lieve groetjes,Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn ontzettend leuk en ik word ook steeds weer blij als ik het mask weg haal. Je hebt zo weinig nodig om een mooie kaart te maken.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, zó leuk om te lezen, hopelijk heb je weer wat inspiratie opgedaan !

Populaire posts van deze blog

Winter

Casper is geboren

Kerstkaart op donderdag 46