Oeps... krijtje laten vallen

De Te Gekke Krijtjes gaan héél lang mee en ze gaan in principe niet zomaar stuk. Behalve.... als je ze op een stenen vloer laat vallen. Nou vind ik dat ik best wel heel voorzichtig ben met mijn spullen 😊, maar zelfs mij is het overkomen 😂. Tja... wat nu ?


Als dit jou ook eens overkomt, treur niet en gooi de stukjes niet weg !

Ik dacht: ik ga gewoon eens proberen of ik hem kan lijmen. Ken je die 3D kit van Olba? Die is echt supersterk en ik lijm er van alles mee: papier, kurk, leer, porselein. Dus waarom geen Te Gek Krijtje?


Ik heb de zijkanten van de 3 stukjes ingesmeerd met de lijm en een nachtje laten drogen. Daarna de lijm die tussen de scheuren uitkwam verwijderd. En wat denk je? Het werkt gewoon ! Mijn krijtje is weer heel.

Ik heb een tissue bevochtigd met een beetje geurloze terpentine en flink over het krijtje gewreven om kleur op te nemen. Normaal gesproken hoef je niet hard te wrijven, maar ik wilde hem nu goed testen, dus lekker hard gewreven... en hij blijft gewoon heel. Ik kan weer lekker verder krijten! Dat komt goed uit, want ik kan mijn gele krijtje niet missen. Ik heb hem inmiddels weer veelvuldig gebruikt. Morgen laat ik je een projectje zien waar ik o.a. met het gele Te Gekke Krijtje gewerkt heb. Kom je even kijken?

groetjes en houdoe, Petra

Reacties

  1. Hahaha, wat leuk. Dat had ik nou nooit gedacht! Ik heb vloerbedekking op mijn knutselkamer, dus het zal mij niet snel overkomen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat handig dat je het kon lijmen en dat het heel blijft!
    Groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi Petra
    Ha slim opgelost, ben benieuwd naar je projectje!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, zó leuk om te lezen, hopelijk heb je weer wat inspiratie opgedaan !

Populaire posts van deze blog

Winter

Casper is geboren

Kerstkaart op donderdag 46